Verdien veel geld bij Rushcommerce met
Affiliate Marketing

Wat is affiliate marketing in het kort?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een samenwerking tussen een publisher en een affiliate netwerk het geval is. Een publisher promoot producten op zijn of haar websites of e-mailbestand. Een publisher kan hiervoor standaard promotiemateriaal gebruiken dat door het affiliate netwerk wordt aangeboden.

De publisher, ofwel affiliate, verdient een percentage van het aankoopbedrag van een product wanneer er een verkoop (sale) heeft plaatsgevonden via een kanaal van de publisher. Hieronder vindt u een uitgebreidere uitleg over wat affiliate marketing precies inhoudt en hoe u als publisher een succesvolle affiliate wordt.

Wat houdt affiliate marketing precies in?

Wat houdt affiliate marketing nu precies in? Dat is zeker belangrijk om te weten wanneer u, als publisher, overweegt zich hiermee bezig te gaan houden. Publishers zijn beheerders van websites en/of e-mailbestanden. Via affiliate marketing kunnen publishers geld verdienen met de promotie van diverse producten die binnen een affiliate programma worden aangeboden.

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij het grote voordeel is dat een samenwerking tussen twee partijen voor beiden in eerste instantie geen geld kost. Voor publishers is affiliate marketing gemakkelijk en eenvoudig geld verdienen zonder daar zelf veel voor te hoeven doen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Als publisher kunt u zich inschrijven bij een affiliate netwerk waarna u vervolgens een of meerdere producten promoot op uw website of via bijvoorbeeld een nieuwsbrief naar uw e-mailbestand. Is er via uw website een verkoop gemaakt? Dan ontvangt u van het affiliate netwerk een vergoeding: commissie hiervoor. Dit is vaak een percentage van het aankoopbedrag, hieronder volgt een voorbeeld:

Product X: €50
Commissie publisher: 30%
Winst publisher na 1 verkoop: €15
Winst affiliate netwerk na 1 verkoop: €45

Een succesvolle affiliate worden

Iedere publisher kan zich inschrijven als affiliate bij een affiliate netwerk, maar dit wil nog niet zeggen dat het geld binnenstroomt. Het bijhouden van uw eigen website of het warm houden van uw e-mailbestand is van groot belang om een succesvolle affiliate te worden. De volgende tips kunnen u helpen om van u als publisher een succesvolle affiliate te worden en veel geld te kunnen verdienen:

  • Promoot relevante producten die betrekking hebben op de content van uw website of raakvlakken hebben met de doelgroep van uw e-mailbestand.
  • Zorg ervoor dat uw websites en/of nieuwsbrieven interessant genoeg zijn voor bezoekers en lezers. Zorg er ook voor *dat deze niet rommelig, druk en onoverzichtelijk zijn. Houdt het goed bij!
  • Plaats promotiemateriaal zoals banners op de juiste plaats, zorg dat bezoekers deze goed kunnen zien.
  • Stimuleer aankopen door producten aan te prijzen door bijvoorbeeld het schrijven van een review of het promoten van acties.